Tony Neef werd bekend in 1996 door zijn vertolking van de rol van Chris in de musical Miss Saigon.
Daarvoor was hij te zien in Jeans en Evita en vervolgens speelde hij rollen waaronder Billy Flynn in Chicago, Thomas Andrews in Titanic, DJ Monty in Saturday Night Fever, Oscar Lindquist in Sweet Charity, Jean Valjean in Les Miserables, Oliver Warbucks in Annie, Max Dettweiler in The Sound of Music, Wim Sonneveld in Sonneveld de musical, Lumière in de voorstelling Beuaty and Beast en Uncle Fester in The Addams Family .

Voor de rollen van Oscar Lindquist in Sweet Charity en Wim Sonneveld in Sonneveld de musical werd Tony genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol. Voor de rol van Uncle Fester in The Addams Family werd Tony genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste Mannelijke Bijrol.

Op het gebied van Kleinkunst voelt Tony zich ook op z’n gemak. Hij schitterde in het veelgeprezen Telkens Weer het Dorp, een hommage aan de tekstdichter Friso Wiegersma. In 2006 oogstte Tony veel lof in de voorstelling Purper 100, een vooruitblik, samen met Jos Brink, Erik Brey, Frans Mulder en Corry Brokken. In 2009 was Tony te zien in Purper in Concert en in 2013 in Vroeger of Later een hommage aan het repertoire van Robert Long.

Liedjesteksten van Tony zijn o.a. te horen op cd's van Ruth Jacott, Gerard Joling, Wolter Kroes, Antje Monteiro en Willeke Alberti. En natuurlijk op het platina Album "Jij Bent Zo" van Jeroen van der Boom. De single "Jij bent zo" bereikte de eerste plaats in de Belgische en in de Nederlandse hitlijsten en was in beide landen goed voor goud.

Zijn stem hoor je intussen in ontelbare animatiefilms -en series w.o. Harry Potter, Hercules, Shrek 2 & 3,
What ’s With Andy, de Tofu’s, Hannah Montana, Igor, Epic en Turbo.

In de media is hij graag geziene gast: in tv- en radioprogramma's of met interviews in bladen en kranten.

Tony Neef

Als solo-artiest wordt regelmatig een beroep op Tony
gedaan. En dat doet hij met orkestband, maar ook
heel graag met (harmonie) orkesten.
Met o.a. zijn schlagertrio Heidi & die Heino’s is Tony
regelmatigte gast op (bedrijfs) feesten en evenementen.
Informatie hierover is te vinden bij het hoofdstuk boekingen.Veel plezier bij het bekijken van een aantal exclusieve foto’s,
recensies en bij het beluisteren en bekijken van soms
unieke fragmenten.

©foto: Ernst Coppejans
© www.tonyneef.nl